VVAZ
Intermedis

Klik hier voor
onze diensten

Intermedis A & A

Aanbod van effecten gekregen? Vraag altijd naar het goedgekeurde prospectus

Geplaatst op: 15-08-2014, 09:52:33

Soms krijgen beleggers de mogelijkheid om vooraf in te schrijven voor bepaalde effecten. Bedenk dat zo'n aanbod aan regels is gebonden. Zo moet een prospectus zijn goedgekeurd. Vraag daar naar bij de aanbieder. Deze zogenaamde voorinschrijving is niet toegestaan als het prospectus nog moet worden goedgekeurd. Ook niet als u bijvoorbeeld vrijblijvend kunt reserveren voor bepaalde effecten, zonder dat daarbij op dat moment een overeenkomst tot stand komt en u na de goedkeuring van het prospectus opnieuw (schriftelijk) moet aangeven dat u de effecten wilt afnemen.

Algemene bekendmakingen zijn wel toegestaan
Het geven van algemene informatie over de komende aanbieding is wel toegestaan als het prospectus nog niet is goedgekeurd. Zolang het maar niet gaat om het doen van een aanbod. Een mededeling en/of een verzoek op de website aan beleggers om hun gegevens achter te laten om op de hoogte te worden gehouden over de publicatie van het prospectus is toegestaan.

Wat houdt een goedgekeurd prospectus in?
De AFM controleert of het prospectus volledig, consistent en begrijpelijk is. De AFM heeft volgens de wet geen mogelijkheden om te controleren of de inhoud van het prospectus juist is. Met de goedkeuring van het prospectus geeft de AFM geen keurmerk aan de belegging die wordt aangeboden.

Bron: www.eufin.nl van 15 augustus 2014.

Vorige pagina